Led-armatur – en hållbar arbetsbelysning

Ska du sätta upp en lampa över köksbänken, ovanför spegeln i ditt badrum eller i tvättstugan kan du med fördel välja en led-armatur. Dessa armaturer har en inbyggd ljuskälla i led och passar bra där du behöver arbetsbelysning.

En funktionell belysning över arbetsytan gör det både enklare och roligare att laga mat och är ett komplement till taklampor och eventuell stämningsbelysning du kanske har i ditt kök.

Bra arbetsbelysning

Det är viktigt med starkt ljus när du behöver arbetsbelysning. Minst 700 lumen är att rekommendera. Även ljusets färg spelar roll, satsa på belysning som ligger någonstans mellan 2700 och 4000 Kelvin.

Om du behöver belysning för att sminka dig i badrummet är en vit eller varmvit ljusfärg bra, cirka 4000 K.

Läs mer om lumen och Kelvin här.

Led-armatur med uttag

En fördel med led som bänkbelysning i köket är att de ofta har ett eller två eluttag, till skillnad från led-lister. Detta är praktiskt om du till exempel vill koppla in en stavmixer eller elvisp vid köksbänken när du lagar mat. Ofta finns det även en av/på-knapp – precis som på traditionell bänkbelysning med lysrör.

Låg energiförbrukning

Led-lampor har en lång livslängd och låg energiförbrukning, vilket gör att det lite högre inköpspriset snabbt sparas in jämfört med elförbrukningen för traditionella lysrör eller bänkarmaturer. Välj led-armatur när du vill ha en hållbar lösning för din arbetsbelysning.

Led-armaturer för bänkbelysning kräver fast installation och nyinstallation ska utföras av behörig elektriker. Läs mer hos Elsäkerhetsverket.

Har du redan en armatur men söker ett hållbart alternativ till lysrör kan du satsa på led-lysrör. Läs mer om det här.

Kommentera

Sök koksjohan.se

Meny
Våra butiker
Timrå

Köpmansgatan 59, 861 33 Timrå – Karta
Telefon: 060-57 50 90

Njurunda


Telefon: 

Copyright – Köks Johan AB | Integritetspolicy